OKTOBER ER KOMETMÅNED.

Kometen ELINEN pryder nattehimlen i denne måned.


Med en lysstyrke omkring mag.6 vil den måske kunne ses med det blotte øje, men den skulle helt sikkert kunne ses ved hjælp af en håndkikkert.

Elinen blev opdaget i december 2010, og dens bane gav strax anledning til panderyker, for den havde næsten retning direkte mod Jorden. Selvfølgelig gav det anledning til diverse dommedagsprofetier, men det virker som om vi slipper med skrækken, selv om nogle mener, at den kommer Jorden så tæt som 80.000 km. Nu må vi selv se!

Når Solen står op ved 7:15-tiden den 1. oktober vil Elinen kun være kommet 10 grader over horisonten, så der er nok ikke meget at se, men det bliver hastigt bedre dag for dag, da kometen har fart på mod vest = væk fra Solen. Allerede den 8. oktober vil kometen stå 30 grader over horisonten ved solopgang, og hvis man forsøger sig FØR kl. 6 skulle der være stor chance for at hitte kometen. Specielt da den står i stjernebilledet LØVEN.

Gennem resten af oktober flytter Elinen sig gennem stjernebillederne Løven – Krebsen – Tvillingerne – Kusken for at ende nær Syvstjernen i begyndelsen af november.

God komet-jagt

erik

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.